Hangi Zeytinyağı Nerede Kullanılmalı?

17 Mayıs 2022
Hangi Zeytinyağı Nerede Kullanılmalı?

Organik Natürel Sızma Zeytinyağı

  • Üretim aşamasında, zeytinlerin bulunduğu bölgede ve çevresinde kimyasal gübre ve zirai ilaç kullanılmaz.
  • Tariş Organik Zeytinyağı bahçeden tüketici kullanımına kadar geçen tüm evrelerde gözetim kuruluşları denetiminden uygunluk alınarak özel numarayla sertifikalandırılır.
  • Ambalajın üzerinde mutlaka Tarım Bakanlığı’nın organik ürün logosunu arayın.

Natürel Sızma Zeytinyağı

Doğal haliyle tüketilebilen ve daha çok salata ve soslarda çiğ tüketimi üretilen bu yağ, tüm sıcak yemeklerde de kullanılabilir. Zeytin meyvesindeki tat, koku ve vitaminlerin olduğu gibi korunduğu natürel zeytinyağları asit derecesine göre 2’ye ayrılır;

0,8 asite kadar natürel sızma 2,0 asite kadar natürel sızma

Riviera Zeytinyağı 

  • Her tür soğuk ve sıcak yemekler için önerilir.
  • Rafine ile natürel zeytinyağının belli oranlarda kullanılmasıyla elde edilir.
  • Asit derecesi maksimum 1,0’dır.

Rafine

  • Kızartmalarda kullanılması önerilir.
  • Asit derecesi yüksek olan zeytinyağlarının hiçbir katkı maddesi kullanılmadan ve doğal yapılarında değişikliğe uğratılmadan rafine edilmesiyle elde edilir.
  • Kokusu çok hafiftir.
  • Kızartmalarda zeytinyağı kullanmak daha sağlıklıdır. Çünkü diğer yağlara oranla ısıya dayanıklıdır.
  • Ekonomiktir çünkü hemen yanıp bozulmadığı için defalarca kullanılabilir.
  • Asit derecesi maksimum 0,3’tür.

Dumanlanma Derecesi °C

  • Rafine Zeytinyağı 242 °C
  • Riviera Zeytinyağı 238 °C
  • Mısır özü yağı 232 °C
  • Fındık yağı 221 °C
  • Natürel Zeytinyağı 208 °C
  • Kanola Yağı 204 °C
  • Ayçiçek Yağı 170 °C 
  • Soya Yağı 170 °C
  • Margarin 150 °C
  • Tereyağı 110 °C

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.