Tariş Eolia Natürel Sızma Zeytinyağı 500 ML
- Ürün Özellikleri
- YEMEK ÖNERİSİ
-
Geçmişte 'zeytini bol olan bölge' anlamına gelen Eolia adı ile anılan Kuzey Ege Bölgesi Edremit'in Natürel Sızma Zeytinyağı… Kaz Dağları'nın esintisini içinizde hissedebileceğiniz bir yağ Eolia…Ürün ÖzellikleriGramaj:500 ML
-
Hamsi Buğulama
Malzemeler:
1 kg hamsi
3 Adet orta boy soğan
1 Adet limon
3 Adet domates
2 Kahve fincanı
Eolia zeytinyağı
1 Demet maydanoz
8–10 Adet defne yaprağı
Ta-Ze Deniz tuzu ve tane karabiber
1 Çay bardağı su
1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyoHazırlanışı:
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın. Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin. Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin. Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin. En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın. Değirmen ile öğütülmüş deniz tuzu ve tane karabiberi ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı Eolia zeytinyağını
90,00 TL